10.7.2017

Koti

Huh, huh, onpahan menoa. Ihan tosissani haluan kirjata tuntojani ja ajatuksiani blogiin, mutta tällä hetkellä tapahtuu sen verran paljon, että aika on enemmän kuin kortilla.

Viikonloppuna palasin lopulta stadiin. Jännitti, millainen vastaanotto täällä on. Avokki oli pitänyt kämpästä ja kasveista hyvää huolta. Ajattelin rakkaiden viherkasvieni olevan enää vain muistoja vihreistä ja vehreistä ajoistaan. Tiesin avokin olleen päiväkausia purjehtimassa ja kämpän oman onnensa nojassa. Hänpä olikin vinkannut naapurille, että voisivat kontrollikäynneillään tsekata kasvien kuivuustilanteen. Kelpomiehen siitä joku vielä saa! ;-) Voin kirjoittaa suosituksiin hänen ymmärtävän viherkasvien päälle.

Allekirjoittanut oli sen verran kiireinen omine juttuineen, että ehdimme istahtaa saman pöydän ääreen vasta eilen. Tyhjensimme kannullisen teetä ja puimme asioita. Tällä kerralla vähemmän emotionaalisesti ja keskittyen yhteisen omaisuuden sekä asuntojärjestelyiden jakamiseen. Luulemme kykenevämme asumaan yhdessä siihen saakka, kunnes asuntojärjestelyt ovat kummankin puolelta järjestyksessä. Avokki muutti jo viikonloppuna vierashuoneeseen. Kieltämättä sydänalaa kouraisi hänen tullessa illalla makuuhuoneeni ovelle toivottamaan hyvää yötä ja kauniita unia. Näihin hetkiin on nyt totuttava. Niitä tulee vielä oleman.

Loma loppuu täällä viikolla ja tuntuu itseasiassa oikein hyvältä mennä töihin. Ensi viikosta alkaen perehdytän uutta kollegaa talon tavoille. Siinä samalla tulee aina mietittyä omia työtapoja ja osittain jopa kyseenalaistettua niitä. Uudet työntekijät tuovat mukaanaan uusia tuulia ja ovat kovin tervetulleita. Toivon kykeneväni välittämään positiivisen kuvan työyhteisöstämme ja tekemään uuden työntekijän sopeutumisen helpoksi.

5 kommenttia:

  1. Hienoa, että pystytte keskustelemaan ja arvostan, että hän oli pitänyt viherkasveistakin huolta. Kovasti zemppiä <3

    VastaaPoista
  2. Olen Tiian kanssa samoilla linjoilla, tsemppiä yhteisasumiseen. Uudet tulokkaat ovat aina hyvä paikka katsoa miten töitä on tähän asti tehty ja voisiko niitä tehdä jotenkin toisin. Itse olen aina tyytyväinen jos joku kesätyöntekijä tms. kertoo paremman tavan tehdä töitä :)

    Mukavaa viimeistä lomaviikkoa =D

    VastaaPoista
  3. Muistan kun asuimme muutaman kuukauden saman katon alla lasten ja käytännön asioiden vuoksi vaikka eropäätös oli jo periaatteessa tehty. Oli muuten rankkaa aikaa ja tunteiden vuoristorataa vaikka tiesin mitä halusin - joten voimia sulle <3

    VastaaPoista
  4. No mutta hienoa, että keskusteleminen meni noin 'somasti' ja kasvitkin elossa! Kuulostaa sille, että päätös on ainakin osittain molemmin puolinen, vaikka itse asia olisikin pantu alulle sinun toimestasi. Voimia!

    VastaaPoista
  5. Hyvä juttu, että pääsit aloittamaan eroprosessin poissa kotoa. Varmaan mieskin siinä sai itsekseen mietittyä asioita.
    Ja se, että sulla on mukava työpaikka, auttaa varmasti jaksamaan!

    VastaaPoista